lijsttrekkers

Vrijdagochtend maakte de PVDA bekend dat pensioenspecialist Kim De Witte de lijst van PVDA+ gaat trekken voor de Kamer in de provincie Limburg.

Kim De Witte (36) is licentiaat in de rechten en licentiaat in de economie. Van 2001 tot 2008 was hij actief als advocaat aan de balies van Antwerpen en Brussel. Hij specialiseerde zich in arbeidsrecht en pensioenen binnen het advocatenkantoor Claeys & Engels. In 2008 keerde hij terug naar de KU Leuven, waar hij werkte als onderzoeker en waar hij nog steeds doceert in de leergang pensioenrecht.

Bij de Europese verkiezingen zullen de lijsten voor de PVDA getrokken worden door twee nieuwe, jonge krachten, Tim Joye (24) voor het Nederlandstalige kiescollege en Aurélie Decoene (30) voor het Franstalige kiescollege (onder de naam PTB-go!).

Voorstelling Europese lijsttrekkers PVDA+ en PTB-go!
Nederlandstalig kiesollege: Tim Joye

Voorstelling Europese lijsttrekkers PVDA+ en PTB-go!
Franstalig kiescollege: Aurélie Decoene

De ene is een Limburger, de andere is van Luik. De ene is arbeider bij Ford Genk, de andere bij ArcelorMittal Luik. De ene is delegee van het ACV, de andere van het ABVV. De ene spreekt Nederlands en Italiaans, de andere Frans en Waals. Straks zijn ze alle twee lijsttrekker voor de PVDA, de ene in Limburg voor het Vlaams parlement, de andere in Luik voor het Waals parlement. Want ze strijden beiden voor hun klasse, voor de werkende mensen. Wij brachten hen samen voor een geanimeerd gesprek: Gaby Colebunders (41) en Frédéric Gillot (52).