Webredactie PVDA

 
 

Met 6,2% breekt de PVDA ook in Vlaanderen los door de kiesdrempel. PVDA-voorzitter Peter Mertens is niet verrast. "De regering onderschat het ongenoegen bij de mensen. De maat is vol."

Migratie heeft altijd bestaan en waren meestal een echte bron van verrijking. De migratiecrisissen die we nu kennen, kunnen echter een probleem vormen, door hun massieve en gedwongen karakter. Het zijn vooral de oorzaken van die crisissen die we moeten aanpakken.

Nadat het personeel van de lagekostenmaatschappij twee dagen staakte, stuurde de directie hen een dreigende brief. De piloten verzetten zich tegen die frontale aanval op het stakingsrecht door een nieuwe stakingsaanzegging in te dienen voor 10 augustus.

De PVDA betuigt haar medeleven aan de families en naasten van Soraya Belkacemi en Lucile Garcia, de twee politieagentes die op dinsdag 29 mei in Luik werden omgebracht. Onze solidariteit gaat eveneens uit naar de leden van de politiezone Luik, alsook naar de familie en naasten van Cyril Vangriecken en de leerlingen en personeelsleden van het Lycée de Waha.

De PVDA zoekt een informaticaverantwoordelijke (m/v/x) om mee te werken aan haar toekomstproject. We willen de stem van consequent en sociaal links de komende jaren laten weerklinken in elk belangrijk maatschappelijk debat. En daar willen we nog veel meer mensen warm voor maken. We willen daarvoor zowel op het terrein als online veel meer actie ontwikkelen. Het professionaliseren van onze informatica is daarbij een van onze ambitieuze uitdagingen en daarvoor hebben we ambitieuze mensen nodig.

We gebruiken ze elke dag: als we onze kinderen naar school brengen, om een brief te versturen, als we ziek zijn… We doen daarvoor beroep op openbare diensten, ónze openbare diensten.

Zaterdag 1 april onthulde de Britse krant The Guardian dat Belgische F-16’s op 17 maart betrokken waren bij bombardementen van de Westerse coalitie op Mossoul in Irak. Daarbij werden minstens 140 burgers gedood. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) wuift de kritiek weg als “politieke spelletjes”. Maandag 3 maart werd de minister gevraagd naar verdere uitleg in de Bijzondere Commissie voor de opvolging van militaire opdrachten in het buitenland – een vergadering achter gesloten deuren. De PVDA eist transparantie en een openbaar debat over de Westerse militaire interventies waartegen de partij zich van bij het begin heeft verzet.

De PVDA zoekt een webmaster (m/v/x) om mee te werken aan haar toekomstproject. We willen de stem van consequent en sociaal links de komende jaren laten weerklinken in elk belangrijk maatschappelijk debat. En daar willen we nog veel meer mensen warm voor maken. We willen daarvoor zowel op het terrein als online veel meer actie ontwikkelen. Dat zijn ambitieuze doelstellingen en daarvoor hebben we ambitieuze mensen nodig.

“Een partituur van het verzet” zo noemde acteur Warre Borgmans Graailand, het nieuwe boek van Peter Mertens. Maar dan wel een verzet met vaart. De week voor Kerst was er al de boekvoorstelling in De Roma met liefst duizend aanwezigen.

De grootste mythe van deze tijd is dat er geen geld zou zijn voor goede zorg. De PVDA schuift vier positieve maatregelen naar voren voor een zorgsector op mensenmaat.

Pagina's