klimaatplan

De techniek in de haven als troef gebruiken voor een vernieuwend klimaatbeleid. Hoe dat kan, vertelden Peter Mertens et Jos D'Haese op dinsdag 13 februari 2018 in een plan om Antwerpen #klimaatneutraal te maken. ​In een heldere en mooie reportage op het ATV-nieuws legt Jos D'Haese uit hoe dat loopt. 

“De belangrijkste rem op een effectief klimaatbeleid is niet technologisch, maar politiek.” Dat was de vaststelling van de PVDA-volksvertegenwoordigers in het federaal parlement, Raoul Hedebouw en Marco Van Hees, en ze dienden een voorstel tot resolutie in dat ervoor moet zorgen dat België zich op een verantwoorde en consequente manier voor het klimaat inzet.

Deze week werd het nieuwe klimaatplan van de Europese Unie voorgesteld: '2030 climate and energy goals for a competitive, secure and low-carbon EU economy.' Vooral een competitieve economie blijkt de commissie echter wakker te houden, over het low-carbongedeelte zijn Barroso en zijn kompanen totaal ambitieloos. De doelstellingen voor CO2-reductie zijn beschamend laag.