Youssef Handichi

Voor het eerst sinds tien jaar kwamen dinsdag in Frankrijk alle vakbonden van de Openbare Diensten samen op straat. Ze vertegenwoordigen 5,4 miljoen ambtenaren. Verschillende andere sectoren sloten zich aan. De strijd richt zich tegen de plannen van president Macron, die 120.000 jobs wil schrappen, het statuut wil afbreken en de poort wil openzetten voor tijdelijke en onzekere contracten. Een reportage vanuit Parijs.

Deze week is het de “Week van de Mobiliteit”. Voor Brussels minister Pascal Smet (sp.a) de gelegenheid om zijn visie op mobiliteit toe te lichten. Zijn boodschap: een leefbaarder Brussel met minder auto’s en meer fietsers en voetgangers. Youssef Handichi, ex-buschauffeur en vakbondsdelegee bij de MIVB en Brussels parlementslid voor de PVDA, reageert.

Als chauffeur en vakbondsdelegee bij de MIVB staat Youssef Handichi (1976) op de eerste rij om de openbare diensten, het openbaar vervoer en het milieu te verdedigen en om te vechten tegen discriminatie. Als zoon van een Marokkaanse handarbeider is hij bijzonder gevoelig voor racisme. Hij is nog opgegroeid in het Schaarbeek van de racistische burgemeester Roger Nols. “Het racisme moet in de vuilnisbak. Het verdeelt de werkende mensen en speelt alleen maar in de kaart van degenen die onze levenssituatie verslechteren.” 

Lees hier zijn volledige portret.

De PVDA nodigde vanmorgen de pers uit voor de voorstelling van haar petitie voor het annuleren van de Belgische economische zendingen naar Israël. “Stop met holle woorden. Tijd voor sancties”, klinkt het. De petitie past in de internationale campagne BDS (boycot, desinvestering, sancties).

Als chauffeur en vakbondsdelegee bij de MIVB staat Youssef Handichi op de eerste rij om de openbare diensten, het openbaar vervoer en het milieu te verdedigen en om te vechten tegen discriminatie.

Youssef Handichi is buschauffeur, vakbondsafgevaardigde en binnenkort Brussels parlementslid.

Youssef Handichi, vakbondsafgevaardigde ACV Openbare Diensten MIVB, 3de plaats Brussels Parlement