Armoede

Gemiddeld komen er in België elk jaar 12.000 miljonairs bij (jawel!), maar tegelijk stijgt de armoede onder de werkende mensen, zowel bij de mensen met als zonder een job. De PVDA vindt dat onaanvaardbaar. Als linkse partij willen we van de strijd tegen armoede een prioriteit maken, zowel lokaal als nationaal. En dat willen we zo aanpakken.

Het zomerakkoord neemt onze lonen onder vuur en schiet met scherp op werklozen, bruggepensioneerden en zieke ambtenaren. Maar Panama-fraudeurs en superrijken blijven alweer buiten schot. “Dit is asociaal en onrechtvaardig.”

Volgens de Antwerpse OCMW-schepen Duchateau (N-VA) moet het werk van de sociale middenveldorganisaties 'vermarkt' worden. De OCMW-raadsleden van de PVDA willen net het "geduldig en emancipatorisch opbouwwerk" van deze organisaties ondersteunen.

Je zou het niet verwachten, maar zelfs in een stad als Hasselt leven meer dan negentig daklozen op straat of in het station. Maar daar heeft het stadsbestuur (Sp.a, CD&V en Groen) de zitbanken in de hal weg laten halen. Hasselt noemt zich graag de "Hoofdstad van de smaak", maar eigenlijk is het de "Hoofdstad van de daklozen". 

In deze multimediale trein maakt PVDA-voorzitter Peter Mertens messcherp de stand van het land op, boordevol unieke beelden, video's en cijfers.

In deze multimediale trein maakt PVDA-voorzitter Peter Mertens messcherp de stand van het land op, boordevol unieke beelden, video's en cijfers.

Vanochtend stelde de PVDA de resultaten van haar verkiezingsbevraging voor aan de pers. 41.420 mensen namen deel aan deze bevraging. Overzicht van de meest opvallende resultaten.

Dinsdagmorgen stelde de PVDA op een persconferentie de langverwachte resultaten van haar grote verkiezingsenquête voor. Opvallendste vaststelling was de aandacht die de 41.420 ondervraagden vragen voor armoede. “Armoedebestrijding, werk en toekomst voor jongeren zijn de drie belangrijkste thema’s. En de respondenten willen dat die thema’s worden aangepakt vanuit de filosofie ‘eerst de mensen, niet de percenten”, lichtte PVDA-voorzitter Peter Mertens toe.

De linkse partij PVDA+ haalde de afgelopen maanden over alle provincies van het land niet minder dan 41.420 enquêtes op. Een heel exploot als je weet dat een gemiddelde enquête in ons land wordt afgenomen bij nauwelijks 2.000 mensen. Met de enquête peilde de PVDA+ naar de impact van verschillende voorstellen over tien politieke thema’s: van armoede, over democratie, tot werk. De enquête werd zowel schriftelijk als digitaal opgehaald.

Pagina's