PVDA verkozenen

Sinds 25 mei heeft de PVDA acht gekozenen in de parlementen. Twee in het Federale, vier in het Brusselse en twee in het Waalse. Voorlopig dan, want als men hertelt in Charleroi kunnen het er nog meer worden. Als ze hun CV zouden insturen naar het Parlement, zouden ze allicht 'u hebt niet het gewenste profiel' als antwoord krijgen, maar dankzij uw stem gaan ze daar vanaf nu het verschil maken. Maak alvast kennis met een staalarbeider, een chauffagist, een onthaalmedewerkster, een buschauffeur, een veldwerker en een dokter van Geneeskunde voor het Volk. 

Claire Geraets is 62 en dokter bij Geneeskunde voor het Volk in Schaarbeek. Al heel haar loopbaan ijvert ze voor gratis geneeskunde in dienst van de mensen en niet van de centen. Een strijd die ook een gevecht is tegen ongelijkheid en armoede, en voor een andere, sociale samenleving. Een strijd die ze zal verder zetten in het Brussels parlement.

Michaël Verbauwhede kent zijn dossiers, maar ook de realiteit op het terrein is hem niet vreemd. Uit zijn engagement in de studentenbeweging en zijn rechtenstudie houdt hij een vaste wil over om in het Brussels parlement strijd te voeren tegen een besparingspolitiek die van de jongeren van vandaag “een verloren generatie” dreigt te maken.