#protestparade

Gezien de horror van de aanslagen in Parijs wil de PVDA plaats geven aan rouw en medeleven met de slachtoffers van haat, terrorisme en oorlog. In dat kader besloot de linkse partij om haar Protestparade tegen de besparingsmaatregelen, voorzien voor morgen 15 november 2015, uit te stellen tot een latere datum. De PVDA zal in de komende dagen alle initiatieven steunen die oproepen voor eenheid en solidariteit tegen de haat, het terrorisme en de oorlog.

Vreest U ook voor onbetaalbare energierekeningen in de toekomst door de Turteltaks? U bent niet de enige. Teken onze petitie en laat ook uw collega’s, vrienden, familieleden en buren meedoen.

De regering maakt het met de dag bonter en blijft doof voor de verzuchtingen van het sociale verzet. Daarom organiseert de PVDA op 15 november de Protestparade. Ontdek hier per provincie waar en wanneer we afspreken om met de bus te gaan!

Dit bericht kregen we net binnen op de PVDA-webredactie. Het komt van de verenigingen voor thuisverpleging en van het Wit-Gele Kruis. Ze schrijven: “De thuisverpleging blijft in de kou staan, en met een dergelijk laag budget zal ook de zorgbehoevende bevolking in de kou staan.”

Opnieuw wil de regering de gezinnen laten betalen. Met de Turteltaks krijgen we een asociale taks van 100 euro per gezin op verwarming en verlichting, die dient om de woekersubsidies aan Fernand Huts en ING te betalen. De PVDA zegt “genoeg” en trekt  op 15 november de straat op in een grote Protestparade in Brussel.

Omdat de regering-Michel-De Wever nogmaals bewijst dat ze doof blijft voor de verzuchtingen van de sociale beweging, organiseert de PVDA op zondag 15 november voor de tweede keer de Protestparade.

"We zijn vandaag met 7.000 om neen te zeggen tegen de rechtse maatregelen van de regering Michel-De Wever! Wij zijn hier om ons te verzetten tegen de rechtse maatregelen van de regering, die een aanval pleegt op onze rechten en onze sociale verworvenheden”, zo stak Raoul Hedebouw van wal in zijn speech na afloop van de ProtestParade.

Het tv-journaal van de VRT maakte een mooie reportage over onze Protestparade: enthousiast, divers, kleurrijk, strijdbaar en veel volk.

Speech van Line De Witte, woordvoerder van PVDA-jongerenbeweging Comac, tijdens de Protestparade van de PVDA op 19 oktober.

Verpleegsters, een treintje met kinderen, mensen verkleed als boom en kettingzaag, een reuzenraket, duizenden gekleurde ballonnen… De PVDA verwachtte 3.000 mensen op haar Protestparade. Uiteindelijk kwamen meer dan 7.000 mensen uit alle hoeken van het land naar Brussel afgezakt om hun ongerustheid uit te drukken over de regeringsmaatregelen, vol woede, maar ook vol creativiteit. We liepen zowat de hele betoging af en stopten even bij alle provinciale blokken van de PVDA.

Pagina's