Septemberverklaring

Hij zat er waarschijnlijk niet echt op te wachten, maar terwijl minister-president Geert Bourgeois zich vandaag opmaakte om in het Vlaams Parlement zijn tweede Septemberverklaring af te leggen, kwamen 300 sympathisanten van de burgerbeweging Hart boven Hard hem hùn tweede Alternatieve Septemberverklaring ter inspiratie afgeven. Hun optocht werd begeleid door maar eventjes 40 reuzen. Verslag.

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) bevestigt in zijn Septemberverklaring het voornemen van de Vlaamse regering om de gezinnen, de jongeren, de senioren en de socio-culturele verenigingen te laten inleveren. De PVDA ondersteunt het sociaal verzet dat zich ondertussen heeft opgebouwd in plaats van af te wachten. Er zijn andere keuzes mogelijk: het Cactusplan van de PVDA, een ambitieus plan voor sociaal, ecologische en democratische vernieuwing.

Hart boven Hard, een platform dat meer dan 300 middenveldorganisaties verenigt, verzet zich tegen de plannen van de Vlaamse regering en van de komende federale regering. Het platform geeft vandaag zijn “alternatieve Septemberverklaring” af aan Vlaams minister-president Bourgeois (N-VA).