Jan Jambon

Het is nu duidelijk dat de wet op de uitbreiding van de minnelijke schikking werd goedgekeurd onder druk van de diamantsector en de Kazachse lobby.

Vrijdag 5 februari legde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zijn plannen tegen terrorisme en radicalisering voor aan de regering. Vooral het Brusselse luik, het zogenaamde "Kanaalplan", baart grote zorgen.

Vandaag werd het Kanaalplan tegen terrorisme en radicalisering van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) voorgesteld op de ministerraad. “Dit plan voorziet wel in veralgemeend toezicht, maar het zal niet volstaan om de gevaarlijke individuen aan te pakken. Het plan volstaat niet omdat het geen enkel element bevat om de ideeën van de jihadisten en de ronselaars te bekampen”, stelt Dirk De Block, voorzitter van PVDA-Brussel en gemeenteraadslid in Molenbeek.

Dinsdag werd bekend dat Jan Jambon, federaal minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, werkt aan een wetswijziging om krakers te kunnen bestraffen. In plaats van iets te doen tegen het grote probleem van leegstand en te hoge huurprijzen plant de minister dus een aanval op daklozen en actievoerders.

Een onderzoek van de antifascistische sites RésistanceS en AFF/Verzet* brengen aan het licht dat minister Jambon moedwillig zijn betrokkenheid bij de Vlaams-Nationale Debatklub (VNDK), een vereniging die door verantwoordelijken van het Vlaams Belang geleid wordt, geminimaliseerd heeft. Hij was een van de leiders van de debatclub toen die in 1996 Jean-Marie Le Pen uitnodigde. “Wanneer zal minister Jan Jambon ons eindelijk de waarheid vertellen?” vraagt PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw zich af.