#24nov

Een zeer goed opgevolgde staking. Dat zag je aan alle piketten in de Antwerpse haven. Er staat veel op het spel, dat voelt iedereen aan. De vastberadenheid is dan ook groot. Iedereen is klaar om op 15 december opnieuw paraat te staan en zelfs nog in groteren getale. Solidair ging de sfeer opsnuiven.

“De eerste actiedag van de vakbonden is een succes”, reageert PVDA-voorzitter Peter Mertens op de staking van vandaag. “De staking werd breed opgevolgd zowel in de provincie Antwerpen, het industriële hart van België, als in Henegouwen, het historische hart van het sociaal verzet, als in Limburg en in Luxemburg.

Meer dan 100 militanten van de PVDA tonen hun solidariteit met de stakingsposten over heel Henegouwen.

De staking in de provincie Antwerpen wordt goed opgevolgd. In alle sectoren wordt de productie zwaar getroffen.

De PVDA geeft haar volle steun aan het sociaal verzet tegen het rechtse beleid van de regering. Vijftien groepjes van verkozenen en actieve leden van de linkse partij bezoeken vandaag maar liefst 80 piketten aan bedrijven en kruispunten in midden, Noord, Oost-, Zuid- en West-Limburg (zie de gedetailleerde lijst hieronder).

Beschik je over een smartphone, digitaal fototoestel, tablet, … dan kan je aan de slag.  Neem een paar foto’s van je piket, actie, barbecue aan het piket, … en deel ze op de sociale media. Als we allemaal de hashtags #1dec & #hetsociaalverzet gebruiken dan kan iedereen de staking volgen van minuut tot minuut.