diversiteit

"Yo Bart, Antwerpen is van ons allemaal. Divers, volks, veelzijdig, geen blad voor de mond, peperkoeken hartje. Get used to it, or get lost", reageert PVDA-voorzitter Peter Mertens. 

Het Europees Hof van Justitie bepaalde vorige week in een arrest dat bedrijven een hoofddoek mogen verbieden voor zichtbare functies. In een opiniestuk in Knack protesteerde een indrukwekkende reeks vrouwen- en middenveldorganisaties tegen dit arrest. Ze  willen niet dat vrouwen die een hoofddoek dragen tot de achterkamers van onze economie en maatschappij veroordeeld worden. Maartje De Vries, voorzitster van Marianne, de vrouwenbeweging van de PVDA, licht het arrest toe.

Meer dan 5.000 mensen lieten op Facebook al weten aanwezig te zullen zijn op het buurtfestival Diversity In Antwerp City. PVDA Jongeren, de organisatoren van het festival, maken nu ook het programma bekend. Diversity In Antwerp City wil tonen dat superdiversiteit een troef is en wil ingaan tegen het polariserende discours dat de laatste tijd de politieke wereld verzuurt.

Antwerpen lijkt steeds minder verdraagzaam. Het racisme en de discriminatie nemen toe, waarmee gepaard steeds meer repressieve maatregelen worden ingezet.

Met een groep jongeren van verschillende culturele achtergrond staken we de hoofden bij mekaar en bedachten we hoe we deze toename naar een steeds asocialer Vlaanderen tegen konden gaan.