Belgian Pride

Zaterdag 20 mei trekt de Belgian Pride door de straten van Brussel, en ook de PVDA is weer van de partij. De jaarlijkse optocht die de diversiteit in onze samenleving viert, breekt ook iedere keer een lans voor een politiek thema. Dit jaar zullen tienduizenden mensen opstappen om aandacht te vragen voor vluchtelingen met het thema #CrossingBorders. Ben Van Duppen van Mix, de PVDA-werkgroep seksuele oriëntatie en genderidentiteit, geeft meer tekst en uitleg. 

Zoals elk jaar zakten afgelopen zaterdag 14 mei weer tienduizenden mensen van alle uithoeken van het land naar Brussel af om te betogen voor gelijke rechten voor holebi’s en transgenders. Ook deze keer stapte een delegatie van de PVDA mee op in deze Belgian Pride, de jaarlijkse manifestatie van de LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual & Transgender) beweging.

Ook dit jaar neemt de PVDA met een delegatie deel aan de optocht van The Belgian Pride in Brussel op zaterdag 14 mei. PVDA-volksvertegenwoordiger en partijwoordvoerder Raoul Hedebouw zal de PVDA vertegenwoordigen tijdens de openingsplechtigheid aan de Kunstberg.

Op 16 mei, naar aanleiding van de internationale dag tegen homofobie (17 mei) trekt naar goede gewoonte de Belgian Pride door de straten van Brussel. Een spetterend feest voor holebi’s en transgenders, maar ook de gelegenheid om opnieuw de aandacht te vestigen op hardnekkige problemen.