Proximus

PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw haalde fel uit naar premier Michel over het antisociaal plan bij Proximus. “U hebt de macht om iets te doen. Ik vroeg of de regering zich effectief zou verzetten tegen de ontslagen.

PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw reageerde onmiddellijk toen het (anti)sociale plan bij Proximus werd aangekondigd: “Dit is werkelijk onaanvaardbaar. Digitalisering moet dienen om het werk lichter te maken, niet om 2000 mensen op straat te zetten.” Als we naar de winstcijfers kijken, kunnen we gerust stellen dat het hier om beursgericht ontslag gaat. We kunnen ons bovendien vragen stellen bij de rol van de overheidsvertegenwoordigers bij Proximus.

PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees ondervroeg donderdag in de Kamer minister De Croo over zijn plan om voort te gaan met de privatisering van bpost en Proximus. “De balans van alle privatiseringen sinds 1993 (ASLK) is nochtans duidelijk: er is één winnaar er drie verliezers.

Minster van Overheidsbedrijven Alexander De Croo wil de deur openzetten voor de privatisering van Proximus en bpost. De PVDA wijst die plannen af.