PayBackDay

3.000 mensen manifesteerden op PayBackDay tegen de Turteltaks. Peter Mertens (PVDA): "De Turteltaks is onrechtvaardig en ongrondwettelijk. Wij gaan door tot ze weer is afgeschaft."

Vanaf 1 maart zal elk gezin, elke alleenstaande, elke zelfstandige in Vlaanderen minstens 100 euro extra Turteltaks betalen. Niemand wil de vader of de moeder zijn van een Turteltaks die gedoemd is om te mislukken, schrijft Peter Mertens in een opinie op Knack.be. Het goede nieuws is dat de taks ook onnodig is, en dat er een betaalbaar, duurzaam en sociaal alternatief bestaat.

De PVDA protesteerde zondag 28 februari op het Muntplein in Brussel tegen de Turteltaks en andere onrechtvaardige belastingen. Zo’n 3.000 mensen hadden een boodschap aan de regering: “We betalen al jaren teveel, we willen ons geld terug. Het is PayBackDay.”

De PVDA protesteerde vandaag op het Muntplein in Brussel tegen de Turteltaks. Zo'n 3.000 mensen ondersteunden er de boodschap aan de regering: het is genoeg geweest, we betalen al jaren teveel, we willen ons geld terug. Het is PayBackDay.

"De Turteltaks is de nederlaag van deze regering. Alleen weet ze dat nog niet. Wij moeten nog een laatste duw geven om de maatregel echt weg te krijgen. Ons PayBackPlan maakt de Turteltaks ook financieel overbodig", stelde PVDA-voorzitter Peter Mertens tijdens de PayBackDay op 28 februari.

Vanaf 1 maart maakt de Turteltaks onze energiefactuur €100 duurder. De linkse oppositiepartij PVDA lanceert vandaag een waterdicht alternatief. De Turteltaks is niet alleen onrechtvaardig en ongrondwettelijk, maar ook gewoon totaal overbodig.

De PayBackDay in Brussel, dat is onze nummer 1 weekendtip voor u. Deze vrolijke protesthappening voor jong en oud gaat komende zondag door. En we doen u graag uit de doeken waarom uw aanwezigheid daar van groot belang is. 

Zowat iedereen is het erover eens. En ook Het Laatste Nieuws schrijft nu onomwonden: “Schaf die Turteltaks toch af.” De tijd is rijp om de Turteltaks weg te krijgen. Reden te meer om op 28 februari massaal naar Brussel te komen voor PayBackDay. Het programma van deze protesthappening ligt vast.

De regering geeft cadeaus aan miljonairs en multinationals. Om om die cadeaus te kunnen betalen, wordt onze energiefactuur nog maar eens verhoogd. De PVDA organiseert een protesthappening tegen de Turteltaks op 28 februari om 14u in Brussel. Woont U niet in Brussel? Ga mee met de bus! Hieronder vindt U alle afspraken per provincie.

Een gemiddeld gezin betaalt in Vlaanderen 36 procent meer voor stroom dan in de buurlanden. Vooral de Turteltaks doet de stroomfactuur exploderen, zegt PVDA-energiewatcher Tom De Meester.