Eefje Goossen

 

Op sociale media overheerst vaak het agressieve discours van rechts. Met memes en tweets verspreiden ze haat en verdeling, ieder voor zich. Maar het omgekeerde is ook mogelijk: een boodschap van solidariteit verspreiden, een toekomst voor iedereen. Ben je ook gebeten door communicatie? Of heb je gewoon zin om je talent in te zetten voor een betere wereld? Dan is deze uitnodiging voor jou.

Asian Dub Foundation strijdt al jaren tegen onrechtvaardigheid en onderdrukking, maar is daarnaast ook gewoon een steengoede band, die dit jaar op zondag de Main Stage van ManiFiesta afsluit.

Een nieuw decreet dat op tafel ligt voor het deeltijds kunstonderwijs maakt groepen van 15 leerlingen per uur per instrument mogelijk. Zie je je al een concerto van Rachmaninov onder de knie krijgen met 4 minuten les per week?

Een druilerige zondag, je hebt zin om binnen te blijven en onder een dekentje te kruipen met een goed boek, maar tegelijkertijd wil je wel iets betekenen voor de wereld? Geen nood! Wij hebben de ideale oplossing.

Het lijkt ongelooflijk, maar in ons land staat abortus nog altijd in het strafrecht. De PVDA wil dat veranderen. Zodat vrouwen vrij kunnen beslissen en alle medische verzorging krijgen die ze nodig hebben.

Op 8 maart is het opnieuw Internationale Vrouwendag. Heb je nog geen plannen?

“Augmentin, het meest voorgeschreven antibioticum, zal € 8,60 gaan kosten in plaats €3,5. De maagzuurremmer Pantoprazole wordt door meer dan een miljoen mensen gebruikt en zal €18 kosten in plaats van €9. De neusspray Flixonase, de meest gebruikte cortisonespray, zal €15,81 gaan kosten in plaats van €3,71.” Dirk Van Duppen van Geneeskunde voor het Volk vertelt wat de besparingen op gezondheidszorg precies inhouden.

Omdat de regering-Michel-De Wever nogmaals bewijst dat ze doof blijft voor de verzuchtingen van de sociale beweging, organiseert de PVDA op zondag 15 november voor de tweede keer de Protestparade.