PayBackPlan

De studiedienst van de PVDA stelt vast dat de elektriciteit in Vlaanderen duurder is dan in al onze buurlanden. Gemiddeld betaalt een gezin op jaarbasis 335 euro meer dan in onze buurlanden. Hoewel onze elektriciteit duurder is dan in al onze buurlanden, helpt dat het aandeel hernieuwbare elektriciteit in de totale stroomproductie niet vooruit. België is de slechtste leerling in de klas.

De PVDA protesteerde vandaag op het Muntplein in Brussel tegen de Turteltaks. Zo'n 3.000 mensen ondersteunden er de boodschap aan de regering: het is genoeg geweest, we betalen al jaren teveel, we willen ons geld terug. Het is PayBackDay.

"De Turteltaks is de nederlaag van deze regering. Alleen weet ze dat nog niet. Wij moeten nog een laatste duw geven om de maatregel echt weg te krijgen. Ons PayBackPlan maakt de Turteltaks ook financieel overbodig", stelde PVDA-voorzitter Peter Mertens tijdens de PayBackDay op 28 februari.

Vanaf 1 maart maakt de Turteltaks onze energiefactuur €100 duurder. De linkse oppositiepartij PVDA lanceert vandaag een waterdicht alternatief. De Turteltaks is niet alleen onrechtvaardig en ongrondwettelijk, maar ook gewoon totaal overbodig.