terreur

Sinds de aanslagen op Charlie Hebdo in januari 2015 heeft de terreur niet alleen het Midden-Oosten maar ook Europa in haar greep. Parijs, Brussel, Zaventem, Londen, München, Nice … Gruwelijke, onaanvaardbare daden van terreur die dringend met effectieve maatregelen moeten worden bestreden. Bart De Wever wil een Patriot Act, naar Amerikaans model. De regering zet ook al stappen in die richting met nieuwe maatregelen in de strijd tegen het terrorisme. Maar geen van die maatregelen zijn efficiënt.

We werden deze maand juli telkens opnieuw geconfronteerd met blind geweld dat overal onschuldige slachtoffers maakte. Tegenover zij die enkel in haat geloven, is enkel solidariteit mogelijk.

De Kamercommissie Terreurbestrijding kwam op dinsdag 29 maart samen. Ministers van Justitie, Koen Geens (CD&V) en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA) waren aanwezig. PVDA-volksvertegenwoordiger Marco Van Hees ook. Hoewel de PVDA niet kon stemmen, wil hij wel duidelijk maken dat hij zich niet achter het wetsvoorstel schaart dat door alle andere partijen gesteund werd.