Publipart

“Siegfried Bracke zit zelf sinds 2016 in de Algemene Vergadering van Publilec. De vraag is waarom hij daar nooit bezwaar heeft gemaakt tegen die torenhoge vergoedingen, tegen die onethische beleggingen van Publipart. En als het gaat over graaicultuur gaat… hij is de bestbetaalde politicus van het land, hij verdient 305.130 euro per jaar, dat is meer dan Angela Merkel dus het is misschien een beetje hypocriet om nu de witte ridder te spelen in dit dossier.”

De linkse oppositiepartij PVDA reageert verbijsterd op het gezamenlijke persbericht van schepenen Tom Balthazar (SP.a) en Christophe Peeters (Open VLD). “Wij weten van niks, daar komt het op neer”, reageert de Gentse PVDA-voorzitter Tom De Meester. “Maar wat zitten ze daar bij Publipart dan eigenlijk te doen?”

"Dubieuze beleggingsfondsen die investeren in chemische wapens en bedrijven die de mensenrechten niet respecteren, dat kan voor ons absoluut niet", zo reageert Gents PVDA-voorzitter Tom De Meester in VTM Nieuws op het #publischandaal.

De NV Publipart, een intercommunale holding met politici van oa Gent en Luik, belegt in bedrijven die chemische wapens produceren en de mensenrechten schenden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “We eisen dat de Publilec/Publipart-constructie onmiddellijk ontmanteld wordt”, zegt de PVDA. “De betrokken politici moeten de buitensporige vergoedingen – 19.000 euro per bestuurder – terugstorten.”