Charles Michel gepikeerd wanneer Raoul Hedebouw zijn foute cijfers over jobcreatie weerlegt

Eerste minister Charles Michel beweerde in zijn speech van 10 oktober dat er “60.941 voltijdse banen zijn bijgekomen.” Dat klopt niet, beweest de studiedienst van de PVDA. Maar, toen volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw dat voorlegde aan de eerste minister, had die laatste maar één woord voor hem: “populist!”

Lees ook: PVDA biedt Charles Michel de juiste cijfers aan: 75% van gecreëerde jobs zijn deeltijds of interimjobs.

Om ons te kunnen verzetten tegen de arbeidsmarkt vol onzekere jobs die de regering wil creëren, moeten we met veel en georganiseerd zijn. Bij de PVDA geloven wij in het talent van iedereen en in de kracht van samenwerken. Doe mee met de golf van sociale verandering: www.pvda.be/meedoen.

Deel deze video op Facebook.

Commentaar toevoegen

Reacties

85% ( jawohl 85!!! ) van de jobs bedreigt door robotisering in de ontwikkelingslanden. Bron : HLN. In de niet - ontwikkelingslanden is dat 50%. Als de Premier niet wil praten met Raoul dat hij dan eens gaat praten met Sophia, de redelijk geavanceerde robot die heden de VN heeft toegesproken én vragen heeft beantwoord. Een miljonairstaks en een 30 - urenweek is anticiperen op wat komen gaat maar de uitgesproken rechtse regering prefereert het baronnen / pastoors beleid uit lang vervlogen tijden om het gepeupel - desnoods met repressie - onder de knoet te houden. Premier, ge zijt een heel gevaarlijk spel aan het spelen.
Mijnheer de eerste minister ik ben er fier op te behoren tot een groep mensen die geleid worden door de door u, ten onrechte, genoemde populist Mijnheer Hedebouw. Als de cijfers van mijnheer Hedebouw kloppen dan bent u niet eerlijk met mij en stelt u de politiek eens te meer in een zeer slecht daglicht. Ik word niet graag bedrogen Mijnheer de eerste minister.
Ik vind het eigenlijk nogal behoorlijk populistisch dat de Premier Raoul een SIMPLIST noemt. Kijk, als ge een deeltijdse job of een voltijdse interimjob hebt dan moet gij niet naar de bank gaan voor een lening om een woning te kopen. Ge krijgt die toch niet terwijl - en luister nu eens goed hé, MIJNHEER de Premier - al sinds jaar en dag wordt een eigen woning aanzien als de beste pensioen-investering voor uw oude dag maar uw uitgesproken rechtse regering zorgt ervoor dat heel wat mensen SIMPELWEG geen woning meer KUNNEN kopen en dus verarmen en welke groep steeds maar groter en groter aan het worden is. Dat is gewoon de realiteit maar U doet de argumenten van Raoul af als simplistisch. Komaan hé man, laat ons een beetje serieus blijven, hein. Denkt gij misschien dat we allemaal rijk geboren zijn ? In welke eeuw leeft U trouwens ? Wij alvast in de 21ste.
Dat een steeds groeiende groep mensen zich geen woning meer kan aanschaffen interesseert deze uitgesproken rechtse regering overigens geen zier. Wat interesseert ze dan wel ? Awel, door de kunstmatig opgedreven huizenprijzen de zuurverdiende centen uit de zakken halen van mensen die worden bijgesprongen door ouders / grootouders en zich zo nog een woning kunnen aanschaffen. Wat men er natuurlijk niet bij verteld is dat éénmaal dat geld is opgesoupeerd de huizenprijzen in elkaar zullen stuiken lijk een kaartenhuisje. Woningen die maar half zoveel waard meer zijn dan wat men ervoor betaald heeft zullen schering en inslag zijn. Ha zo, wij zouden simplistisch zijn. Neen beste Premier, wij doorzien uw vuile truuken van de foor. Dat is uw groot probleem. ( misschien toch een beetje opletten wat ik schrijf want straks gaan ze mij nog colloqueren ).
oppassen, geen simplistische, tendentieuze montages aub van charles michel die meerdere keren tegen de micro slaat! chronologie respecteren behoort ook tot de juiste informatie (niet enkel de cijfers!) voor de rest, proficiat met de goede zet!
Anoniem, ik denk dat de shots waarin de Premier de microfoon wegslaat per abuis achterstevoren werden gemonteerd zodat de Premier eigenlijk de microfoon in juiste stelling brengt i.p.v. hem weg te slaan. Dat zijn dingen die kunnen gebeuren.
Michel toont zich hier weer eens een slecht verliezer. De PVDA uitschelden voor communisten, populisten.... Als je cijfers kloppen, dan heb je gelijk. En dat wil die beroeps-politicus (lees; beroepsprofiteur, beroepsvolkverlakker) natuurlijk nooit toegeven. Dat zie je ook in Nederland: De meeste politici zullen liever volharden in hun onzin, dan eens een fout toegeven. (Zie de soap rond de tramlijn Hasselt-Maastricht....) Dus gaan we maar weer eens schelden. Stuur hem maar eens een lijstje met de woorden Stalinist, Leninist, Trotskist, Bolsjewiek, zodat hij een volgende keer wat meer keus heeft in z'n scheldwoorden! Wat een zielige vent, dat hij dat niet eens zelf heeft kunnen bedenken! Voor hem weet ik ook wel leuke scheldwoorden, maar we blijven beleefd he.
Dat is het Mijnheer of Mevrouw Boeszenkool we blijven beleefd. Op een beleefde manier degenen die ons bedriegen met kennis van zaken in hun hemd zetten zal de PVDA/PTB geen windeieren leggen. We maken de partij niet alleen groot door ons aantal maar ook door ons gedrag! In feite zou elk lid van onze partij dit naar buiten moeten brengen. Als we nu eens allemaal een PVDA/PTB pin op onze revers zouden steken waarmee we kenbaar en beleefd overal in het straatbeeld verschijnen, welk een effect zou dat niet hebben op onze medeburgers. We zouden hiermee aantonen dat we lid zijn van een partij met een 'hart' en dat we aandacht hebben voor de noden van 'elke' burger in dit land en ver er buiten. Als we de politiek eerlijker willen maken dan gaan we zelf de handen uit de mouwen moeten steken.
Maoïst zou zou misschien ook nog in uw lijstje passen maar ik denk dat dat net iets te gevoelig zou liggen voor onze Premier.
Neem nou de Turtel taks geweest een onwettige taks opgelegd aan de bevolking simplistisch of gewoon bedrog van de regering. Ware het niet geweest dat de zogenaamde simplistische PVDA en testaankoop dit aan de man brachten dan betaalde de bevolking nog steeds de onwettelijke taks waarbij mensen die elektrisch verwarmen jaarlijks zon 700 euro mochten betalen.Dit word in alle talen verzwegen door deze regering En het geld word niet terug betaald aan de bevolking.
Deze regering is een tool van de vijanden van de arbeiders.
De regering laar graag uitschijnen dat het met de economie een stuk beter gaat. Zelf heb ik daar mijn twijfels bij. De reden voor mijn twijfels is dat ze eind September de drukkerij waar ik werkte gesloten hebben. Ik weet ook nog vna een andere drukkerij die ze op het zelfde ogenblik gesloten hebben. Zo goed kan het dus niet gaan met de Belgische economie. Na 26 jaar gewerkt te hebben als drukker in de zelfde drukkerij mag ik nu op zoek naar een nieuwe job.
Een eerste minister die zegt Mr Hedebouw een populist is, terwijl hij met de meest populistische partij nl; de Nva in de regering zit. Stop die bullshit, maar vooral met die bedriegende regering. PVDA, blijf ze bestoken met cijfers. Dit een machtig wapen!!!!!
Minister Michel zou, indien hij zijn "waarheden" wil doen geloven door alle Vlamingen / Walen & Brusselaars een duidelijk beeld moeten scheppen van wat er nu ECHT gerealiseerd is : - deeltijdse jobben : hoeveel + in welke leeftijdscategorieën - interimjobs : Idem idem - voltijdse jobs : idem idem En hoeveel echte jobben zijn dat dan. Een interim is meestal gaande van een 2 maand of zelfs minder tot een 6-tal maanden... Zaten daar toevallig ook nog 'seizoensarbeiders' tussen. Tijdens de zomer worden altijd mensen bij gevraagd voor het plukken / schoonmaken van groenten / uitsorteren / in bakken doen, etc... en da ook nog de grond terug klaar maken voor een volgende cultuur. Dergelijke zaken gebeuren ook in de fruitteelt. Maar hoeveel echte jobs zou dat dan in totaal vertegenwoordigen ?? BITTER BITTER WEINIG !! Ik herinner me niet echt meer hoeveel extra jobs (ECHTE JOBS DAN Hè) er zouden bijkomen tijdens uw regeerperiode van 4 jaar. Uw hemdsmouwen opstropen alleen zal u niet meer helpen. Dan wil ik nog eens iets anders vragen : in de zorgsector (vooral in de zorg aan huis) wordt momenteel op een heel ander systeem gewerkt dan pakweg een 10-tal jaar geleden. Ik heb 7 jaar in deze sector gewerkt, en dan hadden wij werkperiodes van 4 uur. Dan deden wij zowat alles : de mensen wassen, aankleden, eten geven, incontinentiemateriaal verschonen, boodschappen doen, eten maken (dat gezond en smakelijk was voor bejaarden), afwassen, de was doen, drogen, strijken en POETSEN. Max. 2 uur per shift van 4 uur. Nu ben ik helaas mindervalide en heb zelf hulp nodig. Aangezien ik reeds meer dan 7 jaar mijn hulp heb aangevraagd en bekomen heb, krijg ik nog steeds schijven van 4 uur. Nieuwe kliënten wordt aangeraden om maar 2 u te nemen, desnoods 2 of 3 x per week. Wat doe je nu in Godsnaam in 2 uur. Wat boodschappen doen, beetje eten maken, en hup de tijd is om. Wat met poetsen : ah, met dienstencheques hè, of met echte poetshulp. Daar betalen de mensen met een laag pensioentje dan het dubbele voor.... leuk hè. Dus wordt NIET alles meer 1 x in de week gepoetst. Bejaarden moeten dan maar tussen hun gemorste kruimels, koffie, enz... blijven zitten !!! De GROTE boodschappen (aardappelen, flessen water / bussen melk, en andere zware zaken : ah, dat moeten de kinderen maar doen !! Je moet die eerst hebben ! En tweedens, die mogen dan geen 60 km. verder wonen hè... Zo elke week eens langsrijden voor de boodschappen... ik zie het al gebeuren. Niet dus !! HET IS ECHT EEN GROTE VOORUITGANG. NIET ALLEEN VOOR DE GEHANDICAPTEN EN/OF BEJAARDEN M.A.A.R. ZEKER EN VAST VOOR DE VERZORGENDEN. Die lopen zich het vuur uit de sloefen, van de ene bejaarde / gehandicapte naar de andere, en komen 's avonds volledig uitgeteld thuis !!! En ik spreek dan nog van meisjes/ jonge dames van 25/30 jaar. Wij zijn momenteel het best vertegenwoordigde beroep voor wat betreft rugletsels en jarenlange pijnpatiëntes. Soms al voor hun 6Oste moeten ze stoppen met werken, en na veel poeha krijg je dan je erkenning van invaliditeit. WAT EEN SCHOON LEVEN !! En het zal er dan zeker en vast nog opl verbeteren nu met het 2 u- systeem. Welke idioot heeft dat uitgevonden. En hoeveel miljoenen Euro's hebben ze daaruit bespaard. TIJDELIJK HE. Want al deze jonge dames du nu bijna uitsluitende 2 u / 2 u / 2 u / 2 u doen, die zullen nog veel rapper versleten zijn dan hun oudere garde... En wat gaat dat dan aan het RISIZ kosten ?? Ook nog nooit uitgerekend waarschijnlijk. Want wij horen nog steeds niet bij de "ZWARE BEROEPEN" en moeten werken tot 67 jaar !!!! Bedankt stelletje nerds die dat bedacht hebben.
Ik ben altijd bang dat ons land zou gesplitst zijn tussen het noorden en het zuiden maar dat kan niet meer nu dat het met stukken en broken wordt verkocht op de internationale markt
omdat de nva is eindelijk niet zo goed bezig omdat de te ver gaat