Kerstactie tegen de Turteltaks

auteur: 

Webteam PVDA

Zaterdagmiddag voerden we aan de Vrijdagmarkt in Gent een kerstactie tegen de Turteltaks. Die taks houdt in dat de energiefactuur vanaf volgend jaar voor iedereen stijgt. Er werden onder andere bonnen van -100 euro uitgedeeld aan de kerstshoppers, dat is precies hoeveel een gemiddeld gezin extra zal moeten betalen, maar die prijs kan ook oplopen tot 770 euro voor een gezin dat met elektriciteit verwarmt.

Al meer dan 13.000 mensen tekenden onze petitie tegen de Turteltaks. We zijn van plan verdere stappen te zetten om ervoor te zorgen dat de taks geschrapt wordt.

Commentaar toevoegen

Reacties

de turteltaks is onwettig dus weg ermee!
Weg met die turteltaks
Oh Turtelboom, oh Turtelboom, wat zijn uw taksen wonderhoog!
Al wat ik nog kan doen is mijn warmwaterboiler afzetten. Dan zal ik me voortaan met koud water moeten wassen, ook in de winter. Al de rest is al wegbezuinigd. Mevrouw Turtel kan vast nog wel elke dag een lekker warm bad nemen! 'Ik neem mijn verantwoordelijkheid op" zegt ze dan. Dat doet ze met de centen van anderen, zo kan ik het ook... ik heb nochtans geen zonneboiler en ook geen zonnepanelen op mijn dak, die kon ik -ook met subsidies- niet betalen. Dus heb ik ook nooit een cent groenestroomcertificaatgeld gekregen. Ik snap nog altijd niet waarom ik daarom moet boeten. Ze mag het uitleggen tot ze blauw ziet, ik blijf (ook blauw, maar van de kou) van nee schudden. Ik KAN dat niet betalen. De enigen die "maar" 25 € moeten betalen, dat zijn de aller, aller, àllerarmsten. Maar dié mensen, beste Turtel, die zijn dakloos, die hébben geen elektriciteit. Of die zijn al failliet en zitten bij het OCMW. Daar zul je ook geen 25 € van kunnen afpersen! (waar haal je het hart vandaan om dat te doen, trouwens...) Ikzelf zit daar nét één € boven, dus ik kom niet in aanmerking. Ik ben te rijk. Pech. Als ik ook failliet ben en bij het OCMW of in de goot zit, dàn mag ik wel "maar" 25€! Joepie! Ik kan niet wachten!
haal het geld aub waar het zit
De turteltaks is onwettig dus weg ermee. Geen enkele politicus of politieke party staat boven de wet.