Peter Mertens en Gwendolyn Rutten in scherp voorzittersdebat Terzake

auteur: 

Webredactie

“Friturist Yves schreef mij een brief: ‘Waarom moet ik elk jaar €1.300 Turteltaks betalen voor zonnepanelen die ik niet heb?’ Ik antwoordde hem: Vraag het aan Open Vld. Zij hebben die belasting ingevoerd. Als het van ons afhangt, dan valt die Turteltaks”, antwoordde PVDA-voorzitter Peter Mertens in een scherp voorzittersdebat aan Open Vld voorzitster Gwendolyn Rutten in Terzake.

[Originele beelden deredactie.be: bit.ly/2k4RSRw]

Commentaar toevoegen

Reacties

Mevrouw Rutten eerst wil ik hier kwijt dat u de kunst van het debatteren niet onder de knie hebt. U luistert alleen naar uzelf en wil uw grote gelijk bijna op een hysterische manier naar voor brengen. U bent zelfs zo onbeleefd dat u uw gesprekspartner steeds onderbreekt. Wat ik geleerd heb uit dit gesprek (?) is dat u gruwelt van een wereld waar we allen gelijk zijn. Mevrouw Rutten tot nader orde zijn we allen mensen. Homo sapiens voor de geleerden onder ons. De ongelijkheid die u verdedigt is er enkel omdat een groep mensen de vrijheid en vooruitgang voor hun zelf hebben gereserveerd. Deze groep maakt de wetten, regelt de financiën en hebben de macht over de arbeidsverdeling. Ondertussen proberen ze via die eigen gemaakte wetten zoveel mogelijk het gemeenschapsgeld in eigen zak te steken. Neem nu de meer dan drie miljard subsidiegeld, uitgedeeld voor het isoleren van een woning. ‘58 procent’ mevrouw Rutten is terecht gekomen in de zakken van mensen die perfect hun isolatie zelf konden betalen. Uw achterban. Staat u wel eens stil bij het feit dat er vandaag, buiten vriest het mevrouw Rutten, mensen zijn die in hun tochtige en vochtige woningen kou moeten lijden? Ondertussen zit een vriendje van u zijn zonnepaneelwinsten te tellen. U hebt het niet begrepen in dit gesprek mevrouw Rutten. Mijnheer Mertens wil er voor zorgen dat iedereen een huis krijgt die geïsoleerd is en waar er geen schrik moet heersen voor de betaling van de energiefactuur of de factuur van de dokter. Gelijkheid mevrouw Rutten is kunnen deelnemen aan het leven zonder angst, angst die de vrijheid aan banden legt. Lees Mijnheer Mertens zijn nieuw boek eens en er zal u veel duidelijk worden. Als u tenminste in staat bent om het te begrijpen.
Een doelstelling positief geformuleerd: we moeten de concurrentiekracht van onze Belgische bedrijven opdrijven door de multinationals meer belastingen te laten betalen en daarvoor is dus geen verlaging van de vennootschapsbelasting vereist.