Peter Mertens : “In heel Europa is er woede tegen het beleid van het establishment”

auteur: 

Webredactie

PVDA-voorzitter Peter Mertens was te gast bij de RTBF. Hij had het er onder meer over het succes van zijn partij: “Er zijn meerdere elementen, denk ik. Het duidelijkste is de toenemende woede in heel Europa tegen het beleid van het establishment. Ten tweede, wij van de PVDA kleuren buiten de lijntjes van het traditionele kader. Wij hebben andere voorstellen, zoals arbeidsherverdeling, de 30-urenweek, de miljonairstaks … Een derde element, dat is ons werk op het terrein. Dit weekend nog waren zowat alle afdelingen, in Luik, in Brussel, in Antwerpen, op het terrein.” Daarna had Peter Mertens het nog over de verstrengeling tussen politiek en financiële wereld en over wat de PVDA zo uniek maakt in het politieke landschap.

Fragment uit de “A Votre Avis” (RTBF) van zondag 4 december, integraal te bekijken via: http://www.rtbf.be/auvio/detail_a-votre-avis?id=2165129

Labels

Commentaar toevoegen

Reacties

Het valt nogal mee met die 'woede' lijkt me. Ander zouden de kiezers toch massaal hun proteststem in het stemhokje laten horen? Misschien in zuid Europa (inclusief Wallonië) een tikje, vanwege socialistisch wanbeleid in het verleden en de daarmee gepaard gaande schulden en werkloosheid. Maar probeer dat maar eens een Vlaanderen PVDA!