Raoul Hedebouw (PVDA) veegt graaier Siegfried Bracke de mantel uit in Kamer

PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw nam vanmiddag in de Kamer de graaicultuur flink op de korrel. “Wij wisten al dat het boek Graailand van Peter Mertens een bestseller was. Maar wie had gedacht dat er zo snel een verfilming zou komen, elke avond op tv?”, sprak hij tijdens de plenaire vergadering.

“Er zijn zoveel voorbeelden van graaicultuur. PubliFin: 500 euro per minuut, Kazakhgate: 2.000 euro per uur, Publipart: 19.000 euro per jaar … Dat maakt de mensen woedend. En nu blijkt dat de Kamervoorzitter zelf nog eens 12.000 euro verdient bij Telenet, bovenop zijn jaarloon van 305.000 euro. Het is natuurlijk gemakkelijk om een indexsprong of een btw-verhoging goed te keuren, als jullie zoveel verdienen.” Zelf leeft de PVDA-volksvertegenwoordiger met een normaal werknemersloon, “want de burger verwacht dat politici leven zoals zij leven”.

Daarnaast deed hij het voorstel om de deontologische commissie van De Kamer in te schakelen over de eventuele belangenvermenging van bepaalde Kamerleden, die ook mandaten hebben in de privésector. “Laat ons gewoon open en bloot bekendmaken wie er precies welke mandaten heeft, en hoeveel ze precies opbrengen”, besloot Hedebouw. 

De meerderheid van de parlementsleden knikte van “ja”. Benieuwd of ze volgende week de daad bij het woord voeren …

Labels

Commentaar toevoegen

Reacties

OPEN VLD en NVA hadden gelijk toen ze beweerden dat PVDA een gevaarlijke partij is Dit voor hun graaicultuur politiek altanks. Daarin zit hun panische schrik voor de stille opkomst van de PVDAnatuurlijk.
Om eerlijk te zijn ik heb geen vertrouwen meer in de voorzitter van de Kamer. Welke adviezen heeft hij gegeven aan Telenet? Dat zou ik graag weten. In wie zijn voordeel waren deze adviezen? En dan die arrogante leugenachtige mededelingen in Gent. Moet de eerste burger van het land dan geen voorbeeld zijn en onbesproken? Ik denk dat deze voorzitter bedankt moet worden voor zijn diensten en de laan uitgestuurd moet worden.
kamervoorzitter: 2x wedde parlementslid kamerleden: geen rvb, geen intercommunales alles (in komsten) jaarlijks publiceren in het staatsblad in augustus bij de mandatenlijst
de vier grote maffia's in vlaanderen hebben weer de rangen gesloten,zie ik in villa politica. in alle bananenrepublieken moeten bedrijven beschermingsgeld betalen aan de maffia. geen enekele van de maffia's had blijkbaar vragen in het parlement vandaag. Ik zag meteen dat de top idioot gerust in zijn stoel zat. Een interview bij vrt zat er niet in; die betalen te weinig
Ontluisterend..
Graag zou ik de agenda eens zien van dhr. Kennis met zijn 40 mandaten, hoe ziet zo een dzg eruit. En wat was Dewael stil gisteren opvallend stil.
Fantastisch en hoopgevend dat nu eindelijk de stinkende beerput van deze graai- en zelfbedieningscultuur wordt open getrokken. Dit dankzij de inzet van wat men in de media graag denigrerend radicaal links noemt. Ik noem de PTB-PVDA dan liever uiterst sociaal links, de enige partij die echt opkomt voor de rechten van de gewone man in de straat. En dit al jarenlang! De kleine man die moet strompelen om zijn steeds hoger wordende factuur te kunnen betalen. Dit terwijl rijk en superrijk altijd maar rijker wordt en de verschillen met de gewone man in de straat steeds groter worden. Het is hartverwarmend te vernemen dat de PTB in de peilingen in Wallonië aan een grote opmars bezig is. Zijn de Walen dan toch zo veel strijdvaardiger dan de Vlamingen? Een teken dat het nodig is, dat het water ons aan de lippen staat en het zo niet verder kan. Hopelijk worden de Vlamingen ook stilaan wakker en is men nog niet helemaal in slaap gewiegd door de populaire cultuur die de massa afleid van de werkelijkheid en ons het liefst van al zo dom en apathisch mogelijk houdt. Maar er is een stevige en onstuitbare beweging in gang gezet. Een beweging van empathie en solidariteit. Moeten we met z'n allen toch niet dat laatste boek van Peter Mertens eens lezen?
Moest ik morgen zoveel met geld sjoemelen dan staat er binnen de kortste tijd de financiele inspectie aan mijn deur en oweee als ik niet kan aantonen waar elke cent vandaan komt. Die poengraaiers ontvangen geld waarvan sommigen zelfs durven te vertellen dat ze niet eens wisten dat het geld op hun rekening stond. Ik vrees dat we de officiele cijfers nooit zullen bekomen en dat ze wel op een andere manier zullen blijven graaien.